Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima dijabetes

Ukrajina: Pušten jedan od promatrača OESS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedskog državljanina pustili su jer ima blaži oblik dijabetesa.

Jedan od osam stranih promatrača OESS-a koje od petka drže proruski separatisti u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine u nedjelju navečer je odvezen vozilom OESS-a, javile su agencije.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

Novinari pred zgradom gradske uprave u Slavjansku kazali su da je on izašao u pratnji tri nenaoružana muškarca, ušao u terensko vozilo OESS-a i odvezao se.

Stela Koroševa, glasnogovornica separatističkog gradonačelnika Slavjanska, rekla je da je promatrač švedski državljanin. 'On ima blaži oblik dijabetesa te smo ga odlučili pustiti', rekla je novinarima.

Oteti OESS-ovci dobro, ne zna se kad će na slobodu

Upitana hoće li on biti jedini promatrač koji će u nedjelju biti pušten, ona je rekla 'da', ali je naglasila da se 'pregovori nastavljaju' za ostale članove skupine.

Osmero zapadnih promatrača iz OESS-a bilo je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji u Slavjansku. 'Nema naznaka o tome kada bismo mogli biti pušteni kući', rekao je njemački pukovnik Axel Schneider i dodao kako su svi dobro, kako ga 'nitko nije taknuo' te da nije bilo fizičkog zlostavljanja. 'Želimo iz dubine srca što prije otići kući', rekao je Schneider i objasnio kako im sigurnost u Slavjansku jamči osoba koja je de facto gradonačelnik toga grada i lokalni separatistički vođa Vjačeslav Ponomarev.

Ponomarov je rekao kako će se u nedjelju sastati s izaslanstvom OESS-ovih promatrača kojem je cilj oslobađanje otete skupine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene