Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedskog državljanina pustili su jer ima blaži oblik dijabetesa.


Jedan od osam stranih promatrača OESS-a koje od petka drže proruski separatisti u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine u nedjelju navečer je odvezen vozilom OESS-a, javile su agencije.

Vezani članci Oteti francuski novinar Olivier Dubois VIDEO Društvenim mrežama širi se snimka otetog francuskog novinara: "Učinite sve da me puste na slobodu" Slika nije dostupna OESS: Nema širenja misije u Ukrajini ako se ne popravi sigurnost

Novinari pred zgradom gradske uprave u Slavjansku kazali su da je on izašao u pratnji tri nenaoružana muškarca, ušao u terensko vozilo OESS-a i odvezao se.

Stela Koroševa, glasnogovornica separatističkog gradonačelnika Slavjanska, rekla je da je promatrač švedski državljanin. 'On ima blaži oblik dijabetesa te smo ga odlučili pustiti', rekla je novinarima.

Oteti OESS-ovci dobro, ne zna se kad će na slobodu

Upitana hoće li on biti jedini promatrač koji će u nedjelju biti pušten, ona je rekla 'da', ali je naglasila da se 'pregovori nastavljaju' za ostale članove skupine.

Osmero zapadnih promatrača iz OESS-a bilo je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji u Slavjansku. 'Nema naznaka o tome kada bismo mogli biti pušteni kući', rekao je njemački pukovnik Axel Schneider i dodao kako su svi dobro, kako ga 'nitko nije taknuo' te da nije bilo fizičkog zlostavljanja. 'Želimo iz dubine srca što prije otići kući', rekao je Schneider i objasnio kako im sigurnost u Slavjansku jamči osoba koja je de facto gradonačelnik toga grada i lokalni separatistički vođa Vjačeslav Ponomarev.

Ponomarov je rekao kako će se u nedjelju sastati s izaslanstvom OESS-ovih promatrača kojem je cilj oslobađanje otete skupine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook