Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje ovlasti

PUTINOV 'MALO MORGEN' Potpisao zakon koji će naljutiti EU i SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravda za Ruse počinje u Rusiji, a prema odluci Putina, tamo će i ostati.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji omogućuje Rusiji da odluči hoće li provesti ili odbaciti presude međunarodnih sudova, uključujući Europski sud za ljudska prava, objavili su državni mediji u utorak.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Zakon, koji je parlament prihvatio ranije ovog mjeseca a Putin potpisao u ponedjeljak, daje ruskome Ustavnom sudu ovlasti da odbaci presude koje smatra protuustavnima.

Prošle godine Europski sud za ljudska prava, sa sjedištem u Strasbourgu, odredio je da Rusija mora platiti blizu dvije milijarde eura nadoknade bivšim vlasnicima ugasle ruske naftne tvrtke Jukos.

Novi zakon koji se smatra načinom da Rusija izbjegne platiti naknade za Jukos mogao bi smanjiti kredibilitet zemlje u međunarodnim sporazumima.

Human Rights Watch također smatra da se zakonom želi onemogućiti da žrtve kršenja ljudskih prava u Rusiji dobiju pravdu kroz međunarodna tijela.

Kao potpisnica Europske konvencije o ljudskim pravima 1998, Rusija je obvezna poštivati presude Europskog suda za ljudska prava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene