Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin: Moskva neće smanjiti izvoz oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija neće smanjiti izvoz svog oružja zbog 'političkog' pritiska trećih zemalja, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin, dok je Zapad sve više zabrinut zbog vojne suradnje Moskve s Iranom, Sirijom i Venezuelom.

'Ne možemo i nećemo se obazirati ni na kakve pokušaje da nam se nametnu ograničenja (osim onih koja se uvode međunarodnim sankcijama) koja se temelje na jednostranim političkim prosudbama', rekao je Putin.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

'Rusija je oduvijek poštovala, strogo poštuje i poštovat će sve
međunarodne obveze na vojno-tehničkom polju, napose sustav nadzora nad izvozom', istaknuo je ruski predsjednik koji je sudjelovao na sjednici državnog povjerenstva o vojno-tehničkoj suradnji u svojoj rezidenciji Novo Ogarevo, pokraj Moskve.

Washington je više puta izrazio zabrinutost zbog ruske vojne suradnje s Iranom, Sirijom i Venezuelom.

Rusija se obvezala da će u 2005. isporučiti Iranu tridesetak
sofisticiranih sustava protuzračne obrane Tor-M1.

Kako piše ruski tisak, Moskva je Siriji počela isporučivati 50 novih sustava za protuzračnu obranu Pantsyr-S1E (SA-22 prema pojmovniku NATO-a), od kojih bi se desetak moglo naći u Iranu.

Ruska državna agencija za izvoz oružja Rosoboronexport preko koje ide gotovo sva prodaja oružja, objavila je da je u 2006. ostvarila rekordnu prodaju oružja u iznosu od 5,3 milijarde dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene