Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski premijer Vladimir Putin rekao je kako još nije odlučio hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima 2012., kad istekne mandat sadašnjem predsjedniku Dmitriju Medvedevu.


Upitan hoće li se ponovno kandidirati na izborima za predsjednika, Putin je rekao: 'Moj je mandat istekao i smatrao sam da je Dmitrij Medvedev najbolja osoba koja bi me mogla zamijeniti te sam ga podupro. Godine 2012. ponovno ćemo razmisliti o tome i uzeti u obzir tadašnje realnosti, svoje osobne planove, političke okolnosti i stranku Jedinstvenu Rusiju, te ćemo zajednički donijeti odluku', rekao je Putin novinarima u svojoj rezidenciji u Novom Ogarjovu.

Vezani članci Policija uhićuje prosvjednike u Rusiji - 2 Dok Zapad poziva na oslobađanje, Rusima to ne pada na pamet: ''To je za vlast veliki problem, ne mogu si dopustiti da Navaljnog drže predugo'' Aleksej Navaljni - 2 SAD i EU traže od Rusije da Navaljnog puste na slobodu, on kaže: "Ovo je najviši stupanj bezakonja"

Putin je nakon osmogodišnjega predsjedničkog mandata u svibnju 2008. napustio Kremlj i vlast predao Medvedevu, pošto ga je izabrao za nasljednika i dao mu potporu na predsjedničkim izborima. (Hina)