Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon mjesec dana privora

Pušten opozicijski lider kojeg vole Rusi, spreman za borbu protiv Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kritičar Kremlja i lider prosvjednika Sergej Udaljcov, čije je zatvorenje potaklo prosvjede ruske opozicije, pušten je na slobodu nakon jednomjesečnog pritvora.

34-godišnji ljevičar zatvoren je najmanje deset puta u posljednjih godinu dana, nakon što je vodio ulične prosvjede protiv Kremlja, ali tek je nedavno dobio pozornost i poštovanje glavnih ruskih oporbenjaka, javlja AP.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Prizor prosvjeda Veliki prosvjed VIDEO Kaos u Rusiji: Stotine nasrnule na policiju, građane rastjerali suzavcem

Njegovo je zatvaranje razljutilo prosvjednike, a njegovo puštanje bi moglo pomoći opoziciji da osnaži u mjesec dana koliko je preostalo prije sljedećih velikih prosvjeda zakazanih za 4. veljače.

>> Rusija: Uhićeno oko 60 protuvladinih prosvjednika

Udaljcov je pozvao simpatizere da se nastave boriti protiv zadržavanja na vlasti premijera Vladimira Putina te da nastave rad na demokratskoj Rusiji.

'Danas je potrebno potpuno ujedinjenje, konsolidacija svih progresivnih snaga u Rusiji kako bi mogli postići fundamentalne političke i socijalne reforme i s vlasti skinuti prevarante i lopove koji uništavaju našu zemlju', rekao je Udaljcov.

On je uhićen 4. prosinca, na dan kada su se u Rusiji održavali parlamentarni izbori. Uhićen je, kako su kazale vlasti, zbog prosvjeda održanom u listopadu protiv izbacivanja opozicijskih stranaka s glasačkih listića.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene