Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Publika nije dobro prihvatila šalu Huckabeea na račun Obame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju Mike Huckabee jučer se, govoreći na skupu američke Nacionalne udruge za oružje (NRA) u Louisvilleu, Kentucky, pokušao našaliti na račun buke koja je doprla iz pozadine, rekavši da se to Barack Obama bacio na pod, kad je netko uperio pušku u njega.

Čuvši snažnu buku koja je prekinula njegov govor, Huckabee je rekao: "To je bio Barack Obama. Upravo se srušio sa stolice kada je netko uperio pušku u njega - zaronio je na pod", izvijestili su američki mediji.

Pročitajte i ovo Jimmy Car (Foto: AFP) Na turneji je "Uvredljiva je i neprimjerena": Poznati komičar šalom razljutio Novozelanđane Slika nije dostupna ''Sve je to isto'' I Putin je "umro" od smijeha: Pogledajte što je provalio jedan ruski ministar

Iz publike se čulo samo nešto mrmljanja, Huckabeejeva je opaska očito doživljena kao neslana šala.

Iz Obaminog stožera još nije komentirana ta opaska Mikea Huckabeeja, bivšeg guvernera Arkansasa.

Barack Obama, 46-godišnji senator iz Illinoisa, praktično je osigurao predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, i ako se to službeno potvrdi na stranačkoj konvenciji u kolovozu, postat će prvi kandidat afričko-američkog podrijetla kojem je to uspjelo u povijesti SAD-a. Taj povijesni primat, među njegovim pristašama a i šire, izaziva zabrinutost za njegovu sigurnost, zbog čega je još kao kandidat za nominaciju stavljen pod zaštitu Tajne službe, koja po tradiciji štiti tek predsjedničke kandidate.

Huckabee je pobijedio na prvim republikanskim predizborima u Iowi, i još sedam američkih saveznih država, ali se kasnije povukao iz utrke nakon što je senator John McCain, zabilježio niz velikih pobjeda. Kao bivši baptistički pastor Huckabee je u početku procesa predizbora pridobio snažnu podršku religioznih konzervativaca, jednog od ključnih segmenta republikanske biračke baze.

Godišnjoj konvenciji NRA, najutjecajnijoj udruzi koja brani pravo na posjedovanje i nošenje oružja zajamčeno američkim Ustavom, osim Huckabeeja obratili su se i McCain te bivši guverner Massachussettsa Mitt Romney, također bivši kandidat za republikansku nominaciju.

Dok republikanci tradicionalno brane pravo Amerikanaca na posjedovanje oružja, demokrati se zalažu za njegovu što strožu kontrolu. Posljednji statistički podaci iz 2007. godine govore da više od 300 milijuna stanovnika SAD-a posjeduje oko 200 milijuna komada vatrenog oružja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene