Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ptičja gripa: U Italiji ubijeno 10 000 divljih pataka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U uzgajalištu Principina di Terra, pokraj Grossete u talijanskoj regiji Toskani, ujutro je započela operacija ubijanja više od 10 tisuća divljih pataka.

Prije par dana otkriveno da je 20 pataka zaraženo virusom ptičje gripe niske patološke opasnosti, ali je talijansko ministarstvo zdravlja ipak donijelo odluku o toj drastičnoj mjeri.

Pročitajte i ovo Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme" Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih

Ispred uzgajališta prosvjedovala je skupina članova organizacija za zaštitu životinja. To je prvi slučaj ptičje gripe, blažeg virusa od ubitačnog H5N1, otkriven u Italiji nakon četiri slučaja koja su zabilježena u veljači ove godine, kada su otkrivena tri mrtva labuda na Siciliji i u regijama Pugliai i Calabriji, a jedna patka u regiji Umbriji.

Premda je oblik ptičje gripe koji je pogodio 20 pataka u Toskani niske patološke vrijednosti, ipak je u tom uzgajalištu usmrćeno svih 10 tisuća ptica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene