Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prvi susret izraelsko-palestinskih stručnjaka u okviru mirovnih pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstva su počela suradnju na susretu izraelske ministrice vanjskih poslova Tzipi Livni i glavnog palestinskog pregovarača Ahmada Koreia u Jeruzalemu, izjavio je glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Aryeh Mekel.

Stručne ekipe koje imaju ukupno 20 članova ne pregovaraju o bitnim pitanjima u svezi sa sukobom: granici buduće palestinske države, sudbini židovskih naselja na Zapadnoj obali, palestinskim izbjeglicama i pitanju Jeruzalema, prema tom izvoru.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

Izraelski čelnik Ehud Olmert i palestinski Mahmud Abas sastali su se ponovo u utorak, u trenutku kada se čini da mirovni progovori, koji bi se trebali završiti 2008., tapkaju na mjestu.

Pregovori koji su obnovljeni koncem studenog na konferenciji u Annapolisu, u SAD-u, već potkopavaju svađa zbog nastavka naseljavanja Židova na okupiranoj Zapadnoj obali i nasilje u pojasu Gaze.

U Annapolisu su se dvojica čelnika obvezala da će se do kraja 2008. nastojati dogovoriti o mirnom rješenju krize, ali zbog nepostojanja napretka čelnici obiju strana ne skrivaju svoju sumnjičavost u zaključenje mira do tog vremena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene