Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Norveška javna televizija NRK objavila je prvi put video snimku koja prikazuje krajnjeg desničara Andersa Behringa Breivika kako parkira kamionet-bombu u čijoj je eksploziji poginulo osam osoba u Oslu 22. srpnja 2011.


Snimljeni kamerama za video nadzor, prizori pokazuju bijeli kamionet kako se parkira u podnožju zgrade u kojoj se nalaze premijerovi uredi te vozača, odjevena u uniformu, kako se udaljuje krupnim koracima.

Video snimka koju komentira službenik sigurnosti dežuran toga dana, prikazuje pod raznim kutovima eksploziju bombe od gotovo tone u kojoj je poginulo osam, a ozlijeđeno je više desetaka osoba.

Vezani članci Vatrogasci u Poljskoj (Foto: AFP) Četiri osobe poginule u eksploziji plina u Poljskoj, među stradalima i dijete Eksplozija plina u Britofu (Foto: Facebook/Gasilsko reševalna služba Kranj) Eksplodirao plin u vatrogasnom domu u Britofu kod Kranja, šest osoba ozlijeđeno

>> Breivik pismom upozorava na svoje 'patnje': Evo što ga izluđuje u zatvoru!

Vidi se i Breivik kako odlazi drugim vozilom, sivim Fiatom, s kojim će potom krenuti na otok Utoeya. Ondje će otvoriti vatru na skup mladih laburista, pri čemu će pasti novih 69 žrtava. Prizori atentata već su emitirani tijekom suđenja, ali ih prvi put vidi široka javnost.

Breivik je 24. kolovoza osuđen na maksimalnu kaznu od 21 godine zatvora koja se može unedogled produžavati, dok god ga se bude smatralo opasnim. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook