Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađarski i vojvođanski mediji u nedjelju prenose da su vrućine i goleme subotnje gužve na srpsko-mađarskom graničnom prijelazu Horgoš – Roszke odnijeli prvu žrtvu, državljanina Srbije koji je umro nakon čekanja na pregled putovnica.


Policijska kapetanija mađarske županije Csongrad priopćila je da je u subotu popodne, ispred graničnog prijelaza Roszke srpskom državljaninu starom 64 godine pozlilo i da je umro.

Vezani članci Prolaznici Mladi youtuber testirao koliko Srbi znaju o Hrvatskoj, iznenađuju li vas odgovori? Megan Fox Jedna od najseksi žena Hollywooda u svibnju stiže u susjednu Srbiju snimati novi film

Kako prenose mediji, putnici su prije granične kontrole na prijelazu Roszke izašli iz autobusa, a među njima je bio i putnik koji se srušio u povratku u vozilo.

Hitna pomoć je intervenirala nakon dvadesetak minuta, međutim, i pored reanimacije, medicinska ekipa je ubrzo konstatirala smrt.

Na tome najvećem i najprometnijem graničnom prijelazu između Srbije i Mađarske u subotu su se formirale kilometarske kolone vozila u kojima se čekalo i po pet sati, a istodobno temperatura zraka je bila gotovo 40 stupnjeva.

Nervozni i umorni vozači, kako je prenijela Radio televizija Vojvodine, često su trubili zbog pokušaja pojedinaca da pređu granicu „preko reda“ i sporog pregleda putnih dokumenata i tereta u autima.

Za razliku od subote u nedjelju nisu zabilježena višesatna čekanja u kolonama jer je tijekom noći smanjen priliv vozila na granični prijelaz.

Pogranična policija pozvala je putnike na strpljenje i savjetovala im da koriste neke od manjih graničnih prijelaza prema Mađarskoj. (Hina)