Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko 2000 policajaca i vatrogasaca održali su u srijedu bučan i uspješan prosvjed u češkoj prijestolnici protiv planiranih smanjivanja plaća.


Samo nekoliko sati nakon njihovog skupa u središtu Praga zastupnici u donjem domu češkog parlamenta su se na glasovanju o proračunu za 2010. izjasnili protiv smanjivanja plaća. Vlada je bila predložila smanjivanje plaća zaposlenih u javnim službama za četiri posto kako bi se proračunski deficit u 2010. zadržao u planiranim okvirima od 5,2 posto češkog BDP-a.

Socijlademokrati i drugi većinom lijevi zastupnici progurali su promjene u proračunu za 2010. po kojima bi iduće godine zaposlenima u javnim službama plaće ostale iste dok će poljoprivrednici, koji su prosvjedovali prošlog tjedna dobiti više subvencija iz proračuna. (HIna)

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković pokazao solidarnost prema Češkoj i Slovačkoj: "Izrazio sam spremnost da zbrinemo po desetak njihovih COVID pacijenata" Bolnica u Češkoj Turizam čeka neka bolja vremena: Beskućnike oboljele od COVID-a smjestili u hotel s četiri zvjezdice