Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljstvo u češkoj

Prosvjed vatrogasaca i policajaca protiv smanjivanja plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 2000 policajaca i vatrogasaca održali su u srijedu bučan i uspješan prosvjed u češkoj prijestolnici protiv planiranih smanjivanja plaća.

Samo nekoliko sati nakon njihovog skupa u središtu Praga zastupnici u donjem domu češkog parlamenta su se na glasovanju o proračunu za 2010. izjasnili protiv smanjivanja plaća. Vlada je bila predložila smanjivanje plaća zaposlenih u javnim službama za četiri posto kako bi se proračunski deficit u 2010. zadržao u planiranim okvirima od 5,2 posto češkog BDP-a.

Pročitajte i ovo Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti" Nesreća u Češkoj Na autocesti VIDEO Teška nesreća u Češkoj: Sudarila se dva autobusa, jedna osoba je poginula, deseci ozlijeđenih

Socijlademokrati i drugi većinom lijevi zastupnici progurali su promjene u proračunu za 2010. po kojima bi iduće godine zaposlenima u javnim službama plaće ostale iste dok će poljoprivrednici, koji su prosvjedovali prošlog tjedna dobiti više subvencija iz proračuna. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene