Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad nije kasno

Promijenio spol u 69. godini i postao žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da nikad nije kasno za primjenu spola, pokazuje primjer 74-godišnje Donne Smith iz Velike Britanije.

Ona u dobi od 69 godina još uvijek bila Donald, no tad je odlučila promijeniti spol i podvrgla se kompletnom operativnom zahvatu promjene spola, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat"

'Mnogi ljudi zapravo niti ne znaju da sam nekoć bila 'on'', otkriva Donna i dodaje kako bi se neki mogli zapitati i zašto se odlučila za promjenu spola u tako odmakloj dobi. 'Fantastično je biti žena. Samo zbog toga što znam da ću umrijeti kao prava žena predstavlja mi pravo olakšanje', priznaje.

Donna isto tako kaže kako bi voljela i ostatak života provesti s partnerom, mlađim od nje, kako kaže, bilo bi idealno. No zasad ostaje samo na željama što se toga tiče.

Još u djetinjstvu Donald Edmund Bodsworth (Donna), volio je najviše nositi majčine visoke potpetice. 'Voljela sam nositi i njezinu šminku', kaže te dodaje kako to u obitelji nisu odobravali. U školi su mladog Donalda često tukli i zvali ga pogrdnim imenima, a prijatelja je imao malo.

Cure mu se nikad nisu sviđale, a kaže i kako je često fantazirala kao Donald sebe u ulozi djevojke mnogim dečkima i muškarcima. U 60-im godinama prošlog stoljeća jednostavno otvoreno priznati da si gay, bilo bi skandalozno, priča Donna.

U 65. godini Donald je otišao u mirovinu, a snovi o tome da postane žena tada su dobili novu dimenziju. čekao je do 69. godine na svoj red za operaciju te je u lipnju 2006. godine i postao ono što je uvijek želio - žena. 'Imala sam osjećaj kao da sam ponovno rođena, kao početak novog života', rekla je Donna.

'Liječnici kažu kako je sve u najboljem redu što se promjene spola tiče, ali još uvijek moram naći 'gospodina Pravog'', rekla je na kraju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene