Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tisuće Nigerijske djece žrtve su nasilja, zlostavljanja i ubojstava, nakon što ih svećenici proglase vješticama ili čarobnjacima.


Nigerijska je Vlada objavila upozorenja crkvama, roditeljima, skrbnicima i svima koji provode stigmatizaciju djece prozivajući ih vješticama ili čarobnjacima.

Vezani članci Anastasija Motičak, ukrajinska djevojčica odvedena u Rusiju Tisuće ukrajinske djece odvedeno je u Rusiju: ''Vikali su nam da smo nezahvalni i da se vratimo svojim fašistima'' Ilustracija Dječaka zatvorili zbog tučnjave s vršnjakom: Proveo je 45 dana u samici, njegov slučaj nije jedini

Lokalni samozvani kršćanski svećenici, naime, pojedinu djecu proglašavaju nositeljima posebnih magijskih moći te nalažu da ih se truje, zakapa žive, kupa u kiselini ili na njih stavlja lance. U crkvama ih muče, tražeći od njih da priznaju posjedovanje magičnih moći. U toj je zemlji, u posljednjih desetak godina na taj način ubijeno već 1.00 djece.

>> Brutalno ubili pet ljudi zbog prakticiranja magije

Državni dužnosnik Idris Kuta, koji je izdao ovo upozorenje tijekom konferencije o stigmatizaciji djece vještaca, rekao je da su zakoni o zaštiti djece jasni i svi ih moraju poštovati. Na žalost, to u Nigeriji nije slučaj. U dokumentacu 'Povratak afričkoj djeci vješcima', koji je dostupan na You Tubeu, jedan je svećenik i sam priznao da je na taj način ubio stotinjak djece.

Statistike koje predočavaju humanitarni radnici govore da je samo u proteklih deset godina za vještačenje i čarobnjaštvo optuženo 15.000 djece. Ona koja prežive svećeničku torturu sigurnost imaju u prihvatilištima diljem zemlje.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju