Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Nigeriji

Proglašavaju djecu vještacima, a potom ih ubijaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Nigerijske djece žrtve su nasilja, zlostavljanja i ubojstava, nakon što ih svećenici proglase vješticama ili čarobnjacima.

Nigerijska je Vlada objavila upozorenja crkvama, roditeljima, skrbnicima i svima koji provode stigmatizaciju djece prozivajući ih vješticama ili čarobnjacima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

Lokalni samozvani kršćanski svećenici, naime, pojedinu djecu proglašavaju nositeljima posebnih magijskih moći te nalažu da ih se truje, zakapa žive, kupa u kiselini ili na njih stavlja lance. U crkvama ih muče, tražeći od njih da priznaju posjedovanje magičnih moći. U toj je zemlji, u posljednjih desetak godina na taj način ubijeno već 1.00 djece.

>> Brutalno ubili pet ljudi zbog prakticiranja magije

Državni dužnosnik Idris Kuta, koji je izdao ovo upozorenje tijekom konferencije o stigmatizaciji djece vještaca, rekao je da su zakoni o zaštiti djece jasni i svi ih moraju poštovati. Na žalost, to u Nigeriji nije slučaj. U dokumentacu 'Povratak afričkoj djeci vješcima', koji je dostupan na You Tubeu, jedan je svećenik i sam priznao da je na taj način ubio stotinjak djece.

Statistike koje predočavaju humanitarni radnici govore da je samo u proteklih deset godina za vještačenje i čarobnjaštvo optuženo 15.000 djece. Ona koja prežive svećeničku torturu sigurnost imaju u prihvatilištima diljem zemlje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene