Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne smije se konzumirati

Opasno po život: Produljeno upozorenje o luksuznom piću. U veljači od gutljaja preminuo muškarac

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nizozemska uprava za sigurnost hrane i potrošačke robe NVWA u utorak je produljila upozorenje za konzumiranje šampanjca luksuznog brenda "Moët & Chandon Ice Impérial".

Upravo s tim šampanjcem povezuje se jedan smrtni slučaj u Njemačkoj u veljači ove godine, a sedmero ljudi borilo se za život nakon konzumacije, piše Fenix.magazine.de.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dvije serije Jeste li je kupili? Povlači se morska sol Povlačenje proizvoda Podravke, ilustracija Objavila Podravka Povlači se poznata morska sol: Provjerite police!

Naime, postoji mogućnost da se u bocama nalazi droga MDMA, poznata kao ecstasy. Konzumiranje te droge može biti opasno po život. 

Sam proizvođač prijavio je četiri druga slučaja u Nizozemskoj i upozorio tamošnje vlasti. Upozorenje na šampanjac i dalje se odnosi na Njemačku i Nizozemsku, a i luksemburška agencija za sigurnost hrane objavila je upozorenje. Navode kako su sporne boce naručene online s još nepoznatih stranica. Nije poznato koliko ih se nalazi u optjecaju ni kako je droga završila u bocama.

Luksemburžani pišu kako se radi o piću "Moët & Chandon Ice Impérial" u boci od tri litre s brojem proizvoda LAJ7QAB6780004 i LAK5SAA6490005. Upozoravaju kako se šifra nalazi na naljepnici na poleđini boce. Izvana se boce s drogom ne razlikuju od uobičajenih.

No, tekućina se razlikuje - nema mjehuriće, ima crvenkasto-smeđu boju koja s vremenom potamni i miriše na anis.

Osobe koje imaju takav šampanjac kod kuće ne smiju bocu ni pod kojim okolnostima dodirivati niti piti sadržaj. Čak i najmanje količine mogu imati dramatične zdravstvene posljedice, pa čak i smrtonosne. Kupci koji kod kuće imaju bocu pogođenu upozorenjem trebaju odmah obavijestiti policiju.

Ne zna se kako je droga mogla završiti u skupocjenim bocama. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene