Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Šok u Mađarskoj

Pripadnik KFOR-a razotkriven kao ubojica Roma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od 400 pripadnika mađarskog kontingenta KFOR-a, koji je služio i na Kosovu, razotkriven je kao član mađarske 'Brigade smrti', skupine koja je odgovorna za ubojstvo šestero roma i spaljivanje 16 romskih naselja.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao

Mađarska novinska agencija MTI piše kako je Ištvan Č. u KFOR-u radio kao vozač, dok je u 'Brigadi smrti' imao funkciju stručnjaka za oružje. Njegova zadaća bila je obilazak romskih naselja na motoru i crtanje mapa kuća u tim naseljima, odnosno budućim ciljevima napada. 'Ištvan je od djetinjstva patološki mrzio Rome, više puta ih je presretao i tukao, ali nitko nije ni pretpostavljao da je ubojica', rekao je mađarskim medijima jedan od Ištvanovih prijatelja, koji nije htio otkriti svoj identitet.

Ovo otkriće rezultiralo je valom zgražanja u mađarskim medijima i javnosti, a od tamošnjeg Ministarstva obrane očekuje se objašnjenje kako je takav čovjek mogao biti regrutiran u vojsku. Grupa u kojoj je Ištvan Č. služio, otkrivena je i razbijena nakon stravičnog ubojstva 45-godišnje Romkinje u njezinoj kući 3. kolovoza. Monstrumi su je masakrirali, a njezinu 13-godišnju kćer teško ranili. Policija je posumnjala u četvoricu muškaraca koji su radili kao redari u noćnim klubovima u Debrecenu, zbog kojih su Romi prestali dolaziti u te klubove.

Uhićeni u akciji, u kojoj je sudjelovalo 100 specijalaca naoružanih do zuba

Stotinjak naoružanih policajaca antiterorističke jedinice upalo je u te klubove u noći s 19. na 20. kolovoza te uhitilo četvorku, među kojom se nalazio i Ištvan Č. 'Uhićeni momci su poznati po svojim radikalnim stavovima, među njima ima i nacista i hungarista. Jedan od njih čak ima i istetovirani kukasti križ na tijelu, ali ne mogu vjerovati da su ubijali i djecu', kazao je gost kluba Perenji 1, gdje je četvorka radila kao izbacivači.

Mađarski mediji ovu kriminalnu skupinu prozvali su 'Brigadom smrti', a njihov teror trajao je više od godinu dana te je unio nemir među stanovništvom u čitavoj zemlji. Njihovi ciljevi bila su romska sela uvijek na 20-30 kilometara udaljenosti od autoceste, a njihovi napadi događali su se uvijek između ponoći i 2 sata ujutro. na svu sreću, mađarska policija uspjela im je stati na kraj, no sve dok se njihovo Ministarstvo obrane ne oglasi o činjenici da je jedan od njih služio u vojsci, i to kao pripadnik KFOR-a, Ištvan Č. će predstavljati ljagu njihovom ugledu, kako u Mađarskoj, tako i šire u regiji i u svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene