Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova teorija

Princeza Diana željela razotkriti trgovce oružjem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednja od niza teorija zavjera govori kako je princeza Diana ubijena jer je željela otkriti ljude povezane s trgovinom oružjem u Velikoj Britaniji.

Istražitelj Michael Mansfield, kojeg je angažirao Mohamed Fayed, otac Dianinog dečka Dodija, tvrdi da posjeduje dnevnik preminule Diane te je rekao da se iz njezinih zapisa može otkriti motiv ubojstva. Navodno je ona sama u kampanji protiv mina željela objaviti i detalje iz tog dnevnika, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud priznao grešku Francuska dužna Al-Fajedu 8.000 eura zbog smrti lady Di Slika nije dostupna 'Za velike pogreške' Kupio gumicu princeze Diane za 4,5 tisuće kuna

>> Francuska dužna Al-Fajedu 8.000 eura zbog smrti lady Di

'Diana je bila u Angoli i pripremala se za put u Kambodžu. Veliki broj mina proizveden je u Britaniji, a ona je tvrdila da u dnevniku ima podatke kojima može razotkriti ljude koji su bili umiješani u trgovinu oružjem', rekao je Mansfield. On vjeruje kako je kampanja koju je princeza Diana planirala i koja je privukla veliku medijsku pažnju, itekako povezana s prometnom nesrećom u kojoj je princeza izgubila život prije 13 godina.

U slučaju da je Dianina kampanja uspjela, trgovina oružjem bi prolazila kroz tešku krizu, a istražitelj tvrdi i da je postojala kutija s papirima koji bi služili kao dokazni materijal. Međutim, kutija je misteriozno nestala. 'Diana je u intervjuima napadala kraljevsku obitelj, ali ono što je mnogo više naljutilo vlasti je činjenica da je stalno pričala protiv trgovine minama', kaže Mansfield.

Za nesreću 31. kolovoza 1997. godine. u Parizu okrivljeni su paparazzi koji su pratili, tada javnosti najzanimljiviji par. Potom je objavljeno kako je vozač bio pijan, sumnjalo se i na britansku obavještajnu službu, a u posljednjih 13 godina govori se i o mnogobrojnim teorijama zavjere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene