Obavijesti Video Pretražite Navigacija
19 prekršajnih prijava

Prijave srbijanskim ministrima zbog nezakonitog trošenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna revizorska institucija Srbije podnijela je temeljem revizije troškova državnog proračuna za 2008. godinu 19 prekršajnih prijava, od čega šest protiv sadašnjih i pet protiv bivših ministara u vladi, te više ravnatelja i službenika državnih institucija zbog nezakonitog trošenja.

Prijave su podnijete protiv aktualnih ministara zdravlja Tomice Milosavljevića, prosvjete Žarka Obradovića, životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića, kulture Nebojše Bradića, za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i trgovine i usluga Slobodana Milosavljevića.

Pročitajte i ovo Darko Milinović Počela je paljba FOTO Milinović objavio golišave fotografije sebe i ministra Habijana: "Za usporedbu evo slika, da se ne moram skidati pred vama" Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

Zahtjev za prekršajni postupak podnijet je i protiv bivšeg ministra trgovina i usluga Predraga Bubala, za Kosovo i Metohiju Slobodana Samardžića, prosvjetu Zorana Lončara i kulturu Vojislava Brajovića i bivšeg ministra za zaštitu životne sredine Saše Dragina (sadašnjeg ministra poljoprivrede). Prijave se odnose i na četvoro bivših tajnika ministarstava ekonomije i rada, ravnatelja republičke direkcije za imovinu, dvoje ravnatelja uprave zajedničkih poslova republičkih organa te bivšeg ravnatelja uprave za trezor.

Prekršili zakon o proračunskom sustavu

Za većinu ministara u sadašnjoj i bivšoj vladi prekršajne prijave podnijete su zbog sumnje da su prekršili zakon o proračunskom sustavu, odnosno zato što su odobrili plaćanja ugostiteljskih usluga na temelju dokumentacije iz koje se nije moglo utvrditi da su troškovi nastali u svrhu posla i poslovne suradnje, prenose beogradski mediji. Kako se ističe, također postoji sumnja i da su izvršene isplate po ugovorima o djelu bez dokaza da je posao predviđen ugovorima obavljen.

Nositeljima državnih funkcija protiv kojih je revizor podnio prekršajne prijave zbog nenamjenskog trošenja proračunskih sredstava za 2008. prijeti kazna do 50.000 dinara (oko 520 eura). Premijer Mirko Cvetković kazao je da je razgovarao sa svim ministrima u vladi protiv kojih je revizor podnio prijave te istaknuo da će vlada ubuduće poduzeti sve da se slični prekršaji u vezi sa trošenjem sredstava iz državnog proračuna više ne ponove, javljaju mediji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene