Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKCIJA PAKISTANSKE VOJSKE

Preživjela za dlaku: S "planine ubojice" spašena francuska alpinistkinja, nestao njezin poljski kolega

Dio spasilačkog tima (Foto: AFP)
Dio spasilačkog tima (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Dio spasilačkog tima (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Nanga Parbat (8125 m), deveti najviši planinski vrh u svijetu, na sjeveroistoku Pakistana, prozvan je "planinom ubojicom" jer je više od 30 alpinista poginulo na njemu prije nego što je osvojen 1953.

Francuska alpinistkinja spašena je u opasnoj spasilačkoj akciji na Nanga Parbatu, u pakistanskom dijelu Himalaje, koji nazivaju "planina ubojica", ali se u nedjelju odustalo od potrage za poljskim alpinistom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na petom katu VIDEO Muškarac spasio djevojku i psa iz gorućeg stana: "Zgrabio sam je i držao svom snagom" Slika nije dostupna Grobnica mnogih alpinista INFOGRAFIKA Evo najčešćih uzroka smrti na najvišem 'groblju' svijeta

Francuskinja Elisabeth Revol spašena je u toj teškoj ekspediciji koju su u subotu poslijepodne poveli poljski alpinisti uz pomoć pakistanske vojske, ali ipak nisu mogli doći do Poljaka Tomeka Mackiewicza.

U spasilačkoj operaciji iz zraka koju je organizirala pakistanska vojska sudjelovala su četiri alpinista kojia su pošla iz baznog kampa K2 smještenog na drugom najvišem vrhu u svijetu.

Operaciju je otežalo loše vrijeme, istaknuo je Karar Haideri, glasnogovornik pakistanskih alpinista.

Nanga Parbat (8125 m), deveti najviši planinski vrh u svijetu, na sjeveroistoku Pakistana, prozvan je "planinom ubojicom" jer je više od 30 alpinista poginulo na njemu prije nego što je osvojen 1953. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene