Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kimberly Gordon porođena je carskim rezom prije godinu dana, nakon što joj je majka pretrpjela udar munje. Djevojčica i danas ima naelektriziranu kosu.


Na prošlogodišnji Dan neovisnosti SAD-a (4. srpnja) Gordon i njegova tad trudna supruga Kendra Villanueva gledali su vatromet te ih je iz vedra neba pogodila munja.

Vezani članci Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta" Beba, ilustracija Što će biti s ostavljenom bebom? Traže se roditelji, provjerava se je li dijete rođeno u nekoj bolnici, je li bilo prijave nestanka...

Udar munje putovao je kroz Gordonovo uho pa prešao na tijelo njegove supruge, da bi izašla kroz njezin palac na ruci, prenosi ABC News. Oboje su pomoć dočekali prisebni, ali u potpunosti ošamućeni. Kendra je hitno prebačena u bolnicu u Albuquerqueu, a imala je još dva tjedna do regularnog poroda, no udar munje je ubrzao stvari.

VIDEO Ova je beba pravo čudo!

Djevojčica je preživjela udar munje i porod carksim rezom, no i godinu dana nakon događaja ona ima posljedice. Ne može sjesti, puzati niti samostalno probavljati hranu, a povrh svega, kosa joj je stalno nabijena statičkim elektricitetom.

Lječnici ističu kako je čudesno da je beba preživjela takav strujni udar. Njezin otac se ipak nada kako će Kimberly izrasti u posebno dijete. 'Nadam se da će trčati brzo ili spasiti svemir', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook