Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska brutalnost

Pretukli ga jer se nije zaustavio na znak stop?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
24-godišnji Nemanja Mijaljević iz Aranđelovca u Srbiji, nakon proslave rođendana svoje djevojke završio je u bolnici s teškim potresom mozga i prijelomom rebara, nakon što su ga, kako tvrdi njegova obitelj, pretukli policajci.

'Ispred mog dvorišta pretukla su me trojica policajaca, samo zato što nisam stao kad su me zaustavljali. Nisam imao razloga ne stati na njihov znak. Tukli su me oko 15 minuta, a svo sam to vrijeme po njihovom naređenju klečao', rekao je Nemanja Mijaljević.

Pročitajte i ovo Eminovci, dan žalosti, ilustracija - 1 Dan žalosti Što je dovelo do tragedije u Požegi? Reporter Dnevnika Nove TV otkriva što je razlog svađe koja je završila tragičnom smrću 21-godišnjeg hrvatskog vojnika Slika nije dostupna Jednomjesečni pritvor za napad baseball palicom

Mijaljević tvrdi da su mu policajci koji su ga tukli obećali kako mu neće napisati kaznu za vožnju u pijanom stanju, ako ne bude nikome pričao da su ga tukli, prenosi Blic.

'Imao sam 0,84 promila alkohola u krvi. Rekao sam im da ću snositi posljedice za ono što sam napravio, te da mi mogu napisati prijavu za vožnju pod utjecajem alkohola, ali neću šutiti o njihovom maltretiranju', dodaje pretučeni student.

Njegov otac Boško Mijaljević kaže kako je Nemanja poslušao sve zahtjeve policije i dao im svoje dokumente. Ubrzo je stigla interventna policija te ga je jedan policajac udario šakom u glavu. 

'Sin me tada nazvao i rekao da su ga pretukli. Došli smo do njega i odveli ga u bolnicu gdje su ga pregledali i otpustili na kućno liječenje. No ubrzo mu je opet pozlilo pa smo ga odveli u bolnicu gdje je i dalje ne liječenju', dodaje Boško Mijaljević.

Otac će podnijeti kaznenu prijavu protiv policajaca koji su mu pretukli sina.

U službenom policijskom izvješću stoji kako je Nemanja umjesto da se zaustavi na znak stop dao gas i zaobišao ih, pa su oni krenuli za njim. Zaustavio se u jednoj slijepoj ulici, izašao iz automobila te su ga policajci pretresli. Nakon toga su mu izmjerili 0,84 promila alkohola u krvi. Nisu upotrebljavali sredstva prisile. Istraga je u tijeku. U policiji tvrde kako će, ako se uspostavi da su ga policajci pretukli, protiv istih biti poduzete sve kaznene mjere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene