Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nerazjašnjena smrt

Pretražena kuća Berezovskog: Nema tragova opasnih materijala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija pretražila je kuću pokojnog ruskog tajkuna Borisa Berezovskog i ustanovila kako na njegovom imanju nema tragova kemijskog, biološkog ili radioaktivnog materijala.

Boris Berezovski (67) jučer je pronađen mrtav u svojoj kući Berkshireu, a njegova se smrt vodi kao nastala u nerazjašnjenim okolnostima. Policijski kordon oko njegove kuće danas je maknut.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

>> Ruski oligarh Berezovski pronađen mrtav: 'Smrt smatramo nerazjašnjenom'

Berezovski je iz Rusije u Veliku Britaniju emigrirao još 2000. godine, nakon svađe s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Azil u toj zemlji odobren mu je 2003. godine.

'Drago mi je da mogu reći da eksperti nisu pronašli nikakve sumnjive materijale u njegovoj kući pa ćemo mi sad istragu dalje provoditi kao u normalnim okolnostima', rekao je za BBC Simon Bowden, predstojnik policije Thames Valleya.

Razmišljao o samoubojstvu?

Smrt Berezovskog dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je izgubio parnicu protiv Romana Abramoviča, također poznatog ruskog oligarha, kojega je optužio za ucjenu, kršenje povjerenja i ugovora vezano za jednu rusku naftnu tvrtku.

Nakon što su optužbe odbačene, sud je Berezovskom naredio da Abramoviču isplati 35 milijuna funti sudskih troškova, a financijsko stanje dodatno mu se pogoršalo nakon što ga je bivša ljubavnica Elena Gorbunova optužila da joj duguje 5 milijuna funti od prodaje njihove rezidencije u Surreyu.

No, prijatelji kažu da ga u depresiju nisu bacili samo financijski problemi, već šteta koju je presuda nanijela njegovom ugledu. Jedan njegov blizak prijatelj rekao je kako je prije godinu dana počeo uzimati antidepresive te je proveo četiri mjeseca u londonskoj klinici Priory.

'Spominjao je samoubojstvo. Rekao bi mi: 'Sve je gotovo, svemu je kraj, ništa nema smisla - najbolje što bi mi se moglo dogoditi je srčani udar'', ispričao je prijatelj, koji ipak ne vjeruje da se Berezovski ubio. jer je 'previše volio život'.

Preživio nekoliko pokušaja atentata

Berezovski je podržavao ruskog predsjednika Jeljcina i pomogao u dolasku na vlast njegovog nasljednika Putina. Poslije je postao njegov oštar kritičar i napustio Rusiju.

Preživio je nekoliko pokušaja atentata za koje je optuživao Kremlj. Rusija ga je tražila zbog optužbi za pronevjeru novca.

U Rusiji su protiv njega pokrenute brojne istrage, zadnja u svibnju 2012., pošto je ponudio nagradu onima koji 'uhite opasnog zločinca Putina'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene