Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svom domu u Engleskoj

Ruski oligarh Berezovski pronađen mrtav: 'Smrt smatramo nerazjašnjenom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati kritičar Kremlja i ruski oligarh Boris Berezovski pronađen je mrtav u svom domu u Velikoj Britaniji.

Ruski tajkun Boris Berezovski umro je u 68. godini. Pronađen je mrtav u svom domu u Velikoj Britaniji. Okolnosti smrti još nisu poznate. Vijest je poslijepodne njegovu glasnogovorniku Timu Bellu javio njegov odvjetnik. "Da, umro je. To mi je danas poslijepodne javio njegov odvjetnik", rekao je glasnogovornik Berezovskog.

Pročitajte i ovo Ilustracija Riječ je o Srbinu Unakaženo tijelo bez prstiju pronađeno u stanu u Beču: "Način egzekucije ukazuje na balkansku mafiju" Tomislav Opačak Brat saborske zastupnice Slavonski tajkun pobjegao u BiH da izbjegne zatvor: Ima niz optužnica

>> Berezovski plaća 56 milijuna dolara Abramovičevih troškova

Britanska policija smatra smrt ruskog milijardera Borisa Berezovskog "nerazjašnjenom" i provodi istragu kako bi utvrdila okolnosti njegove smrti koja se dogodila u Ascotu, u Berkshireu, na jugu Engleske. "Njegova se smrt zasad smatra nerazjašnjenom i iscrpna istraga je u tijeku", priopćila je policija zadužena za istragu.

"Danas (subota) smo primili poziv u 16.18 sati po srednjoeuropskom vremenu osobe koja je bila zabrinuta za zdravstveno stanje muškarca s prebivalištem u Ascotu", dodala je hitna medicinska služba. "Poslali smo vozilo hitne pomoći s nekoliko stručnjaka. Na licu mjesta je potvrđena smrt šezdesetsedmogodišnjaka", dodaje taj izvor.

"Smrt se smatra nerazjašnjenom i predmet je policijske istrage", rekla je glasnogovornica hitne medicinske službe.

Putinov protivnik

Berezovski je podržavao ruskog predsjednika Jeljcina i pomogao u dolasku na vlast njegovog nasljednika Putina. Poslije je postao njegov oštar kritičar i napustio Rusiju.

Preživio je nekoliko pokušaja atentata za koje je optuživao Kremlj. Rusija ga je tražila zbog optužbi za pronevjeru novca.

U Rusiji su protiv njega pokrenute brojne istrage, zadnja u svibnju 2012., pošto je ponudio nagradu onima koji "uhite opasnog zločinca Putina".
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene