Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijest koja je potakla nove nemire

Preminuo dječak (15) koji je bio u komi nakon prošlogodišnjih prosvjeda u Istanbulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće ljudi okupilo se danas na pogrebu tinejdžera (15), koji je preminuo devet mjeseci nakon nasilnih antivladinih prosvjeda u Istanbulu, gdje je stradao u sukobu s policijom.

Vijest o smrti Berkina Elvana izazvala je val prosvjeda u više turskih gradova. Turski predsjednik Abdullah Gul pozvao je građane na mir uoči pogreba.

Pročitajte i ovo Požar u istanbulskom noćnom klubu U centru Istanbula VIDEO Užas u noćnom klubu: U strašnom požaru poginulo 29 ljudi, pet osoba privedeno Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj"

Dječak je zadobio teške ozljede glave u lipnju prošle godine, dok je išao u trgovinu po kruh u Istanbulu. Tad ga je u glavu pogodio spremnik suzavca, koji je policija ispalila na prosvjednike tijekom nereda.

Erdogan u problemima: Procurila još jedna snimka koja ukazuje na korupciju

Elvan se otad nalazio u komi, punih 269 dana te je postao simbolom politike nasilja policije i vlade turskog premijera Tayyipa Erdogana, prenosi BBC.

Tisuće ožalošćenih građana Istanbula okupilo se na ulicama pored dvorane za molitvu Cemevi u četvrti Okmeydan. Skandirali su antivladine slogane i prizivali ime dječaka. Nakon ukopa su krenuli u pohod na središte Istanbula.

U Ankari je policija suzavcem i vodenim topovima rastjerivala 2.000 prosvjednika koji su pozivali na ostavku Erdogana. Policija je slično reagirala i u Istanbulu te gradovima Mersinu i Adani.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene