Turci su ponovno izašli na ulice. Ovaj put zbog smrti dječaka koji je gotovo godinu dana bio u komi nakon što ga je za prošlogodišnjih prosvjeda u glavu pogodio spremnik policijskog suzavca.


Deseci tisuća ljudi danas je prosvjedovalo na ulicama Ankare nakon sprovoda dječaka koji je bio u komi od lipnja prošle godine kada ga je, na putu do trgovine, za vrijeme prosvjeda u glavu pogodio spremnik suzavca koji je na prosvjednike ispalila policija.

Preminuo dječak (15) koji je bio u komi nakon prošlogodišnjih prosvjeda u Istanbulu

Vezani članci Prosvjed Zdravstvenih djelatnika zbog COVID potvrde s kojom moraju dolaziti na posao - 5 U Zagrebu prosvjeduju zdravstveni djelatnici: Stigli su pred zgradu Ministarstva zdravstva Prosvjednica u Ljubljani U Ljubljani novi prosvjed protiv COVID potvrda i cijepljenja: Centar grada je pun policije

Berkin Elvan tada je zadobio teške ozljede glave, a vijest o njegovoj smrti ponovno je uznemirila duhove u Turskoj pa su prosvjednici Ankarom, ali i ostalim turskim gradovima marširali izvikujući parole poput 'Tayyip, ubojico', misleći protom na premijera Tayyipa Erdogana.

Policija je pribjegla vodenim topovima i suzavcu kako bi rastjerala prosvjednike, piše Reuters.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook