Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik Tadić poziva na mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić pozvao je utorak sve državne dužnosnike i lidere svih stranaka u Srbiji da u povodu najava jednostranog proglašenja neovisnosti Kosova postupaju "odgovornije nego do sada", te pozvao na mir, ozbiljnost i

suzdržanost.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

U priopćenju je istaknuo da je Srbija europska i demokratska zemlja koja nikoga ne ugrožava i koja dostojanstveno i mirno brani svoj suverenitet i teritorijalni integritet.

"Srbiji je mjesto u Europi i naš put je europski. Neću odustati od borbe za interese građana i od borbe za očuvanje Kosova. Država mora jedinstveno i odgovorno postupati kada je u pitanju obrana njenog integriteta i suvereniteta. Samo Srbija u Europskoj uniji može braniti svoje Kosovo", naveo je Tadić.

U priopćenju je najavio da će "u stalnoj komunikaciji s međunarodnom zajednicom argumentirano braniti jedinstveno stajalište Srbije o nužnosti poštivanja međunarodnog prava i potrebi da svaka odluka o Kosovu bude donijeta u Vijeću sigurnosti UN-a".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene