Tomislav Žigmanov (Foto: Patrik Macek/Pixsell)
Tomislav Žigmanov (Foto: Patrik Macek/Pixsell)

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov osudio je u ponedjeljak napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i pozvao je na odlučnu reakciju državnih tijela Hrvatske.


"U ovakvim situacijama mora se reagirati odlučno, jasno i nedvosmisleno. U protivnom, demokracija trpi...", napisao je Žigmanov na svom profilu na Twitteru.

Vezani članci Operacija, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Francuzu (20) napadnutom u Splitu nisu uspjeli spasiti ušku: "Sjedio je ispred bolnice s komadom uha u čaši i plakao” Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Božinović najoštrije osudio napad na vaterpoliste: "Svatko tko se odluči na huliganizam bit će kažnjen"

On je rekao hrvatskim medijima u Vojvodini da "Hrvati u Srbiji uvijek sa zabrinutošću prime vijest o nerazumnim aktima nasilja spram građana Srbije".

"Osobito kada je riječ o incidentima huligana spram sportaša iz Srbije, i to snažno i nedvosmisleno osuđujemo. Takvi slučajevi ne samo da negativno utječu na ukupne hrvatsko-srpske odnose, nego uvelike i otežavaju položaj Hrvata u Srbiji", kazao je predsjednik DSHV-a.

Istaknuo je kako su osude najviših dužnosnika RH i poduzeti koraci tijela vlasti, napose MUP-a, ohrabrujući.

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u subotu na splitskoj Rivi, a policija je u nedjelju ujutro zbog tog napada uhitila trojicu mladića te za dvojicom napadača još traga.

Mediji u Vojvodini i Srbiji posvetili su veliku pozornost tom incidentu. (Hina)