Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Održala predavanje

Predsjednica poručila iz Bruxellesa: "Termin 'Balkan' ne želim u svojoj kući"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović održala je predavanje u Centru za europsku politiku u Bruxellesu, gdje se nalazi u posjetu. Tema njezinog predavanja jest peta obljetnica hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Predsjednica je iskoristila priliku da još jednom istakne kako Hrvatsku i njezino okruženje ne vidi kao zapadni Balkan, već kao jugoistok Europe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ANALIZA IVANE PETROVIĆ EUROPA U KAOSU 'Zašto bi Hrvatska trebala odrađivati posao Grčke?' Slika nije dostupna 'Balkanska rješenja' Trag Balkanaca u EU: Od stuba koje ne vode nikamo pa sve do...OVIH 'ČUDA'!

"Rekla bih da termin 'Balkan', ne da ne želim u svojem susjedstvu, ali ga ne želim u svojoj kući", naglasila je Grabar-Kitarović.

Predsjednica je komentirala stanje u Hrvatskoj otkako smo postali članicom EU-a te uz kritike dosad postignutog, istaknula i jednu za nju pozitivnu stvar.

"Ono s čime nisam bila zadovoljna, ali se promijenilo zadnju godinu, povlačenje je novca iz europskih fondova", rekla je Grabar-Kitarović.

Naglasila je da je Hrvatska dio najvećeg područja u svijetu kad su u pitanju sloboda, prosperitet i jednake šanse. Podsjetila je i na težak put Hrvatske do punopravnog članstva u Uniji.

"To je bio golem zadatak, znali smo da će naša tranzicija biti puno složenija od one drugih zemalja koje su se pridružil EU-u", rekla je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene