Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrtonosna dijeta

Majka petero djece predozirala se vodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan slučaj smrtonosne vodene dijete. Majka petero djece preminula je jer je popila četiri litre vode u manje od dva sata.

Jacqueline Henson je izgubila 6 kilograma u tri tjedna jer je bila na tzv. vodenoj dijeti tvrtke LighterLife i vjerovala je da će još više izgubiti na težini ako poveća unos vode.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

No umjesto da je igubila kilograme natekao joj je mozak zbog čega je nesretna Jacqueline na kraju i preminula.

>> VIDEO: 'Vodena dijeta' trajno joj oštetila mozak

>> Opio se vodom do smrti

>> Umro od predoziranja - vodom!

Sud je ustanovio da je smrt nastala nesretnim slučajem, a glasnogovornik tvrtke koja promovira vodenu dijetu izjavio je da su i njoj kao i ostalim korisnicama dane sve upute o dijeti.

'Naš program daje jasne savjete o tome kolika se količina vode može konzumirati na dan, a i sud je potvrdio da je do smrti došlo zbog nepoštivanja pravila', dodao je.

Dijeta uključuje konzumiranje samo 500 kalorija na dan u trajanju od 12 tjedana. Obroci se zamjenjuju juhama, sokovima i naravno vodom.

Inače, preporučeni dnevni unos kalorija za žene je 2000.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene