Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasan izazov

Poznata marka čipsa povlači se s polica nakon smrti tinejdžera! Iz kompanije poručili: "Istaknuli smo..."

Tortilja čips, ilustracija
Tortilja čips, ilustracija Foto: Getty Images
Proizvođač pikantnih grickalica povukao je svoj proizvod kao reakciju na tvrdnje da je njihov proizvod uzrok smrti tinejdžera.

Proizvođač pikantnih grickalica Paqui zatražio je od trgovaca diljem SAD-a da prestanu prodavati njihov čips nakon smrti 14-godišnjeg tinejdžera u Massachusettsu. Harris Wolobah preminuo je 1. rujna tijekom sudjelovanja u viralnom One Chip Challengeu, nakon što je pojeo najzačinjeniji čips na svijetu. Tijekom izazova osobe pokušavaju izdržati intenzivnu ljutinu, a da ne piju ili jedu što je duže moguće nakon konzumiranja vatrenog tortilja čipsa, prenosi Daily Mail.

Čips One Chip Challenge prodaje se za oko 10 dolara i dolazi zamotan u zapečaćenu vrećicu od folije koja je zatvorena u kartonsku kutiju u obliku lijesa. Paket upozorava da je čips napravljen za "osvetnički užitak intenzivne topline i boli", da je namijenjen odraslima i treba ga držati izvan dohvata djece. Paqui, podružnica The Hershey Companyja, u izjavi objavljenoj na svojoj web-stranici navodi da su duboko ožalošćeni Wolobahovom smrću.

U objavi na Instagramu izrazili su tugu zbog smrti tinejdžera i naveli povećanje broja njegovih vršnjaka koji zanemaruju upozorenja te poručili: "Istaknuli smo i ponavljamo da je proizvod namijenjen odraslima."

Sukladno tome donijeli su odluku da će ukloniti proizvod s polica trgovina. Također, ponudili su povrat novca za sve prodane pakete čipsa.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene