Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Južnoj Koreji

Veliki požar u bolnici: Poginulo najmanje 39 osoba, deseci drugih ozlijeđeni

Požar u bolnici u Južnoj Koreji (Foto: AFP)
Požar u bolnici u Južnoj Koreji (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Požar u bolnici u Južnoj Koreji (Foto: AFP) Požar u bolnici u Južnoj Koreji (Foto: AFP) Foto: Afp Požar u bolnici u Južnoj Koreji (Foto: AFP) Požar u bolnici u Južnoj Koreji (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Požar u bolnici u Južnoj Koreji (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
Najmanje 39 osoba je smrtno stradalo, a deseci drugih su ozlijeđeni u požaru koji je izbio u petak rano ujutro u bolnici u južnokorejskom gradu Miryangu, objavili su lokalni vatrogasci, a potvrdila i agencija Yonap.

Požar je, kako se sumnja, izbio na prvom katu zgrade, u sobi za hitne slučajeve.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Lokalni vatrogasni dužnosnik objavio je da se situacija jako brzo mijenja te da se očekuje da će broj žrtava nastaviti rasti.

Miryang se nalazi oko 270 km jugoistočno od Seoula.

Vatrogasci su evakuirali oko 200 osoba koje su se nalazile u glavnoj zgradi bolnice.

Na snimkama koje je objavio lokalni tv kanal YTN vide se snimke crnog dima koji kulja kroz prozore bolnice i još poneki plamen.

Južnokorejski premijer Lee Nak-yeon naložio je da se upotrijebi sva moguća oprema i osoblje za gašenje požara te brzo pretraživanje bolnice kako bi se spasilo što više života, objavio je njegov ured.

Do požara dolazi samo mjesec dana nakon što je vatra odnijela 29 života u osmerokatnom centru u Jecheonu.

Radi se o najsmrtonosnijem požaru u Južnoj Koreji u posljednjih gotovo deset godina. Vatrogasci su medijima rekli da su žrtve umrle od udisanja dima, a navedeno je i da je nekoliko ozlijeđenih u kritičnom stanju, piše BBC.  (Hina/Ma.B.)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene