Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredno stanje u Kaliforniji

Nakon Pelješca opet na udaru: Požar ugrozio vinograde poznatog hrvatskog vinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U katastrofalnim požarima u Kaliforniji život je izgubilo 17 ljudi, više od 20.000 ih je evakuirano, s plamenom se bore stotine vatrogasaca. Ugroženi su i vinogradi obitelji Grgić.

U požarima koji bijesne diljem sjeverne Kalifornije život je izgubilo 17 ljudi, a stotine vatrogasaca bore se protiv plamena zbog kojeg je u utorak naređena evakuacija više od 20.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Proslava Svetog Vinka Stara tradicija Slavi se Vincekovo, prinose se suhomesnati proizvodi: "Uvijek imate dva kuma, dva susjeda..." Kalifornija se bori s poplavom Nesvakidašnji prizor Veliki valovi pogodili Kaliforniju: Stanovnici bježali, šteta se tek zbraja

Vlasti i one koji još nisu evakuirani potiču da spakiraju "vrećice" s dokumentima i lijekovima u slučaju da u posljednji trenutak moraju bježati od plamena.

"Mislim da će ovo biti jedna od najvećih katastrofa u povijesti Kalifornije. Morate biti strpljivi, samo pokušavamo održati ljude na životu", poručio je kapetan Mike Palacio, prenosi CNN.

Najkritičnije je u vinskim područjima Napi i Sonomi – tajslikoviti krajolik postaje područje prepuno ruševina, ispunjeno oblacima dima. Požari su ugrozili i vinariju poznatih hrvatskih vinara, obitelji Grgić. Zbog nestanka struje u ponedjeljak su morali zatvoriti svoju vinariju, ali na kraju su unatoč požarima uspjeli brati grožđe.

"Berba nikad ne prestaje zahvaljujući našoj velikoj posadi koja je danas stigla", poručili su putem društvenih mreža.

Violet Grgich, izvršna potpredsjednica i vlasnica vinarije rekla je za Fox kako su još uvijek u šoku zbog požara, ali da su vinarija i njezini zaposlenici na sigurnom.

"Vratila se struja. Zrak je još uvijek zadimljen. Većina ekipe uspjela je stići i beremo grožđe", rekla je.

Podsjetimo, vinograd i vinarija svjetski poznatog vinara Miljenka Grgića stradali su i u požaru na Pelješcu 2015. godine.

Obitelj Grgić koja živi u Napa Valleyu u Kaliforniji proizvodi jedno od najprepoznatljivijih vina hrvatskog podrijetla u Sjedinjenim Američkim Državama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene