U velikom požaru stradala je velika površina vinove loze. Među stradalim vinogradima nalazi se i onaj svjetski poznatog vinara Miljenka Grgića.


U Trsteniku na poluotoku Pelješcu izgorjele su velike površine vinograda koje pripadaju maloj obiteljskoj vinariji koju je osnovao Miljenko Grgić, jedan od najpoznatijih svjetskih vinara. Malena obiteljska vinarija teško je oštećena. Obitelj Grgić trenutno živi u Napa Valleyu u Kaliforniji, a njihova vina jedna su od najprepoznatljivih vina hrvatskog podrijetla u Sjedinjenim američkim državama.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić se razbjesnio zbog pitanja o pucanju na Sarajevo pa ničim izazvan opleo po - istarskoj malvaziji: "To nitko ne može piti" Slika nije dostupna Blagdan Sv. Vinka u iločkim vinogradima

Bogato iskustvo stečeno dugogodišnjim radom, te osvojene nagrade i priznanja, dokaz su da se i u njegovoj pelješkoj vinariji proizvode najkvalitetnija vina svjetskoga glasa od autohtonih sorti pošip i plavac mali.

Podsjećamo, požar na Pelješcu buknuo je sinoć oko 22 sata. Dok su obranjeni svi stambeni objekti, izgorio je velik dio površine šume ali i vinograda. Ljudskih žrtava na sreću nema. Stanovništvo kojem je prijetila vatra evakuirano je.

Stanje na požarištima na Korčuli, Pelješcu i okolnim mjestima pratite OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook