Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na njemu bila 82 putnika

Vatra progutala drveni turistički brod: "Svi smo skočili u more i za minutu-dvije sve je bilo u plamenu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Požar je potpuno uništio turistički brod na kojem su se nalazila 82 putnika pored grčkog otoka Rodosa. Svi putnici su spašeni nakon što su skočili u more, a dvoje je ozlijeđeno - jedna od njih je devetogodišnja djevojčica koja je zadobila lakše opekline.

Opečena je i 50-godišnjakinja, a obje su prevezene u bolnicu i liječnici kažu kako su dobrom stanju, javljaju grčki mediji.

Putnici s broda morali su skočiti u more da se spase nakon što je izbio požar, a hitne službe odmah su poslane u pomoć. Svi su spašeni i prevezeni u hotele.

Drveni turistički brod nalazio se blizu obale i plaže Stenga kad ga je u četvrtak oko 17:40 po lokalnom vremenu počeo gutati požar, javio je portal rodiaki.gr.

Fotografije i video možete pogledati >>OVDJE.

Britanski turisti koji su se nalazili na brodu za Daily Mail su ispričali kako su morali skočiti u more jer se vatra brzo širila drvenom palubom i nije im bilo druge opcije. Brod je potpuno uništen u požaru, koji je planuo otprilike pola sata nakon što je isplovio.

Pročitajte i ovo Toplinski val u Meksiku Neizdržive vrućine Toplinski val samo u ovoj državi ubio najmanje sto ljudi, podaci Ministarstva su zastrašujući

"Posada se pokušala boriti s vatrom, ali brod je drveni i vatra se brzo širila. Počeli su dijeliti pojaseve za spašavanje i minutu kasnije kapetan je rekao da svi moramo u more", kazao je Shaun Williams, koji je na brodu bio sa svojom obitelji. Dodao je kako je bilo puno obitelji s malom djecom i brzo se proširila panika.

Upućeni su da se spuste na niže palube i uđu u more. "Tek tada sam vidio koliki je požar", rekao je i dodao: "Svi smo skočili u more i za minutu-dvije sve je bilo u plamenu", kazao Williams.

Pročitajte i ovo Morski pas Doplivao je iz Georgije Morski pas Jekyll ponovno lociran, čini se da ove godine neće biti tradicionalnog kupanja na nacionalni praznik

Putnike su iz mora spasile brodice koje su bile u blizini.

Grčke vlasti kasnije su ih prevezle do hotela u kojima odsjedaju te su javile kako će poduzeti potrebne mjere da se smanji zagađenje mora koje je nastalo nakon požara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene