Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznat uzrok

FOTO Zapalila se jedrilica u blizini Pašmana: U akciji spašavanja sudjelovao putnički brod

Požar na jedrilici
Požar na jedrilici Foto: DNEVNIK.hr
U blizini otoka Pašmana zapalila se jedrilica. Četveročlanoj talijanskoj posadi prvi je u pomoć stigao putnički brod. Svi su na sigurnom.

U pašmanskom arhipelagu došlo je do požara na jedrilici. O pomorskoj nesreći izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i dodalo da nije bilo stradalih te da nije došlo do onečišćenja mora i morskog okoliša.

Službenici Lučke kapetanije Zadar poziv u pomoć zaprimili su danas u 12.45 sati, izravno od voditelja jedrilice zahvaćene požarom, u blizini otočića Žižanj. Četveročlana posada, talijanski državljani, evakuirana je s jedrilice te su se neozlijeđeni sklonili na obližnju obalu.

Pročitajte i ovo Ilustracija pronašli ih na splavu Sudarili se s kitom i prevrnuli: Osmero jedriličara spašeno na Pacifiku

Prije dolaska hitnih službi požar je započela gasiti posada putničkog broda Novalja, koji se u trenutku dojave nalazio najbliže poziciji nesreće.

Dolaskom vatrogasnih brodica putnički brod je opozvan iz akcije te je nastavio plovidbu prema rasporedu, dok je gašenje požara nastavljeno uz nadzor službenika zadarske Kapetanije i službenika Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

Požar na jedrilici Požar na jedrilici Foto: DNEVNIK.hr

Požar je u potpunosti ugašen u 14.37 sati, a opožarena jedrilica ostala je u plovnom stanju te se priprema za tegalj. Vlasniku oštećene jedrilice u charteru, talijanske zastave izdan je nalog za komercijalni tegalj i vađenje na suhi vez.

Pročitajte i ovo Sudar glisera i jedrilice - 5 područje Kornata FOTO Jedrilica i gliser sudarili se kod Kornata: Među putnicima i djeca, skiperica u bolnici

Temeljem obavljenog preliminarnog očevida te izuzetih izjava četvero brodolomaca službenici zadarske Kapetanije obavijestili su nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva da je požar vjerojatno započeo u strojarnici, odakle se rasplamsao na cijelu brodicu.

Detaljne informacije o uzrocima ove nesreće prikupiti će se u okviru očevida koji provodi Lučka kapetanija Zadar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene