Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I BiH na popisu zemalja

Potvrđen prvi slučaj svinjske gripe u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naknadne pretrage potvrdile su pojavu nove gripe A u BiH, izjavila je u srijedu u Banjoj Luci pomoćnica ministra zdravstva Republike Srpske Amela Lolić.

Novinarima je kazala kako je danas u Banju Luku stigao rezultat dodatnih pretraga s Instituta 'Torlak' u Beogradu te da je on potvrdio kako je 24-godišnja djevojka, za koju se u početku tjedna posumnjalo da boluje od tzv. svinjske gripe doista i bila zaražena. 'To pak znači da je sada potvrđen prvi slučaj svinjske gripe u BiH', kazala je Lolić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epidemija nije proglašena 11 umrlih od svinjske gripe u BiH Slika nije dostupna Broj oboljelih razmjerno malen Drugi smrtni slučaj povezan sa svinjskom gripom u BiH

Zaražena djevojka, koja je u Banju Luku doputovala iz Južne Amerike, i dalje je na kućnom liječenju i čini se sve kako bi se spriječilo moguće širenje zaraze, objasnila je Lolić. Dodala je kako je svih 20 članova obitelji te djevojke koji su s njom bili u dodiru pregledano te da nitko od njih za sada nema simptome bolesti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene