Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Gotovo 400 ozlijeđenih

NADA BLIJEDI Poginulo 278 ljudi, od srijede više od 900 podrhtavanja tla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci su još jednu noć proveli tragajući za preživjelima u potresu u Italiji. Nada blijedi.

Italija je proglasila izvanredno stanje u područjima pogođenim potresom, a nada da će pronaći preživjele polako blijedi.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Pozzuoli Život na vulkanu Tisuće potresa trese regiju u susjedstvu: ''Sve što možemo je vrlo pozorno pratiti što se događa''

Premijer Matteo Renzi obećao je 50 milijuna eura za obnovu, piše BBC. 

Prema posljednjim podacima, umrlo je najmanje 278 ljudi, dok ih je gotovo 400 ozlijeđeno. Drugu noć za redom spasilački timovi pretraživali su ruševine u potrazi za preživjelima. Međutim, napore spasilaca ometale su stotine podrhtavanja tla.

Službenici priznaju da je u tijeku utrka s vremenom, kao i da pronalazk preživjelih u uvjetima s kojima se bore predstavlja pravi izazov.

Ipak spasioci ne gube nadu prisjećajući se preživjelog kojeg su 2009. godine, nakon potresa u L'Aquila, izvukli iz ruševina nakon tri dana.

Podsjetimo, potres magnitude 6,2 po Richteru pogodio je u srijedu planinsko podučje u regijama Umbriji, Laciju i Marchama sravnio sa zemljom mnoge kuće i ostavio ljude zarobljene pod ruševinama u Amatriceu, Accumoliju i Arquati del Tronto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene