Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Spasioci su još jednu noć proveli tragajući za preživjelima u potresu u Italiji. Nada blijedi.


Italija je proglasila izvanredno stanje u područjima pogođenim potresom, a nada da će pronaći preživjele polako blijedi.

Vezani članci Potres kod Šibenika Opet se trese Dalmacija: Kod Šibenika potres magnitude 2,9 po Richteru Lorenzo Gentile - 2 Je li u Petrinji bilo krađe humanitarne pomoći? Talijan tvrdi: "Paketa nije bilo. Optužili su me da smo poslali popišanu robu." U općini mu dobacuju: "Mafijo"

Premijer Matteo Renzi obećao je 50 milijuna eura za obnovu, piše BBC. 

Prema posljednjim podacima, umrlo je najmanje 278 ljudi, dok ih je gotovo 400 ozlijeđeno. Drugu noć za redom spasilački timovi pretraživali su ruševine u potrazi za preživjelima. Međutim, napore spasilaca ometale su stotine podrhtavanja tla.

Službenici priznaju da je u tijeku utrka s vremenom, kao i da pronalazk preživjelih u uvjetima s kojima se bore predstavlja pravi izazov.

Ipak spasioci ne gube nadu prisjećajući se preživjelog kojeg su 2009. godine, nakon potresa u L'Aquila, izvukli iz ruševina nakon tri dana.

Podsjetimo, potres magnitude 6,2 po Richteru pogodio je u srijedu planinsko podučje u regijama Umbriji, Laciju i Marchama sravnio sa zemljom mnoge kuće i ostavio ljude zarobljene pod ruševinama u Amatriceu, Accumoliju i Arquati del Tronto.