Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nema opasnosti od tsunamija

Potres magnitude 6,5 pogodio istok Japana, NE Fukushima nije pretrpjela štetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o snažnom potresu priopćio je američki geofizički zavod (USGS), ali, , po izvješću japanske meteorološke agencije, nema opasnosti od cunamija.

Epicentar potresa koji se dogodio u 9:18 sati po mjesnom vremenu (2:18 sati po srednjoeuropskom) bio je na dubini od 404 km u pacifičkom podmorju, dodaje USGS, 637 km južno od Tokija gdje su se zgrade zatresle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obećao otkloniti nedostatke Upravitelj Fukushime: Priznajemo, situacija je opasna! Slika nije dostupna Bez kaznene odgovornosti Japan: Nema pojedinaca odgovornih za Fukushimu

>> 'Krovovi su razbacani posvuda, kuće bi se mogle šrušiti!'

Pola sata nakon potresa japanski mediji nisu izvještavali o žrtvama ni o većoj šteti u zemlji. Operater nuklearne centrale Fukushime, Tokyo Electric Power (Tepco), izjavio je da ovaj potres zasad nije uzrokovao nikakav novi problem na oštećenoj centrali.

'Potvrdili smo da nema ništa neuobičajeno' nakon provjera obavljenih na licu mjesta, rekao je glasnogovornik TEPCO-a za AFP. Dodao je da će ekipe obilaziti centralu radi utvrđivanja eventualne štete.

Istok Japana je 11. ožujka 2011. pogodio strašan potres nakon kojega je obalu zapljusnuo golem cunami. Više od 18.000 ljudi je poginulo u toj katastrofi koja je uzrokovala i oštećenje nuklearne centrale Fukushime Daiichi, najteže nakon Černobila (Ukrajina) 1986. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene