Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potres magnitude 6,4 po Richteru pogodio je u četvrtak ujutro jug Tajvana, izvijestio je američki Institut za geološka istraživanja.


Nije bilo nikakvih izvještaja o smrtno stradalima ili teško ozljeđenim osobama. Tajvansko ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je o 11 lakše ozlijeđenih osoba, objavio je CNN.Potres se dogodio oko 8:20 sati ujutro po lokalnom vremenu, u planinskoj regiji oko 40 km sjeverozapadno od Taitunga, na jugoistočnoj obali Tajvana.

Vezani članci Sisak nakon potresa Pljačkaju se stanovi u potresom razorenoj Baniji: Policija objavila što su kradljivci sve odnijeli iz zgrada u Sisku Potres, ilustracija Nakon snažnog potresa jačine 8,2 stupnja na Aljaski uslijedilo još sedam značajnijih podrhtavanja: Sirene upozoravale na tsunami, stanovnici napustili svoje domove

Nakon potresa, uslijedilo je desetak snažnih podrhtavanja tla, od kojoj je najjače bilo magnitude 4,8 Richtera. Tajvansko ministarstvo unutarnjih poslova i Nacionalna vatrogasna služba, izvijestili su u prekidima opskrbe strujom u području Kaohsiung te o požaru u gradu Yi Jia, kao posljedicama potresa, izvijestila je tajvanska državna novinska agencija CNA. (Hina)