Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašeno 58 osoba

Potonuo brod s imigrantima dvoje mrtvih, 37 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje dvije osobe su se utopile a 37 ih se smatra nestalima u potonuću broda u noći s utorka na srijedu kojim su se ilegalni imigranti iz Indonezije nastojali domoći malezijske obale, objavile su lokalne vlasti.

U incidentu koji se dogodio u blizini luke Klang spašeno je 58 ljudi, no 37 se i dalje vodi nestalima, kazao je Mohamad Hambali Jakup, šef policije u luci Klang.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Integracija - 6 Priča Provjerenog Rade lošije poslove, ne poznaju jezik, a društvo ih sprda i širi govor mržnje: "Bez toga možemo očekivati rast neprijateljstva"

Po njegovim riječima, brod se prevrnuo na mjestu koje nije toliko udaljeno od obale pa se ne isključuje mogućnost da su se neki ilegalni putnici uspjeli domoći kopna.

Nova tragedija kod Lampeduse: Potonuo brod s 200 emigranata!

Brod je prevozio 97 ilegalnih imigranata iz Indonezije među kojima su bile i žene i djeca, a po riječima dužnosnika malezijske agencije za sigurnost na moru plovilo nije bilo opremljeno za putovanje po moru. U operaciji potrage sudjeluje pet brodova i helikopter.

Malezija, čije relativno prosperitetno gospodarstvo je treće po snazi u jugoistočnoj Aziji, privlači ilegalne radnike iz susjednih siromašnijih zemalja poput Indonezije, Bangladeša i Mianmara. Porcjenjuje se da u maleziji radi najmanje dva milijuna ilegalnih imigranata, većinom iz Indonezije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene