Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Globalno zagrijavanje

Strašan prizor! 173 kornjače umrle od ekstremne hladnoće

Kornjača (Foto: Screenshot/Mass Audubon)
Kornjača (Foto: Screenshot/Mass Audubon) Foto: Screenshot/Mass Audubon
Ukupno 173 kornjače su uginule u Cape Codeu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts, zbog ekstremne hladnoće.

U zaljevu je pronađeno 227 kornjača, ali samo su 54 preživele. Kornjače su se smrznule i nasukale na obalu. Radi se o populaciji od 80 posto kornjača koje inače dolaze na obale Cape Codea, prenosi Gizmodo.com

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TUŽAN KRAJ Strašan prizor! Najmanje 300 uginulih kornjača isplivalo na obalu, zapetljale se u ilegalne ribarske mreže? Slika nije dostupna PREDANE VETERINARSKOM INSPEKTORU Muškarac prijavljen zbog mučenja i ubijanja životinja: U prtljažniku je imao devet napunjenih jutenih vreća

Članovi organizacije Mass Audubona, koja se bavi očuvanjem prirode, redovno obilaze plaže u ovo doba godine. Međutim, ni oni se nisu nadali ovom poraznom prizoru.

Bob Prescott, ravnatelj Mass Audubona, kaže kako fenomen nije neuobičajen, ali da je brojka poprilično velika. Vjeruje da je trend klimatskih promjena, odnosno globalno zagrijavanje doprinijelo da kornjače odgode migracije, prenosi Wymt.com.

"Bilo je previše hladno, neke od njih su baš male. Brzo su se zamrznule", rekao je Bob Prescott. Većina morskih kornjača migrira od područja do područja u potrazi za hranom ili mjesta gdje polažu mlade, a tada uglavnom idu u toplije vode. Kornjače su, očito, došle u ovaj zaljev misleći da ih čeka "toplija" sredina, ali nisu računale na zahlađenje, rekao je Prescott.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene