Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne znaju se detalji otmice

Pirati i posada broda Arctic Sea stigli u Moskvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi posade i navodni pirati s teretnog broda Arctic Sea, čiji je nestanak krajem srpnja izazvao međunarodnu potragu, sletjeli su u četvrtak u Moskvu u ruskim vojnim zrakoplovima iz pravca Cabo Verde, prenosi ruska novinska agencija Interfax.

Dva Iljušina 76, jedan s 15 članova posade, drugi s osam navodnih pirata, sletjela su u vojnu zračnu luku Čkalovski, u predgrađu Moskve. Članovi posade i pirati s Arctic Sea uzletjeli su s arhipelaga Cabo Verde kamo su premješteni nakon što su brod, pronađen u vodama Atlantskog oceana, oslobodile ruske snage. Ruske vlasti izvijestile su kako su osmorica uhićenih otmičara državljani Latvije, Estonije i Rusije, koji su se na brod ukrcali 24. srpnja te natjerali posadu broda da isključi navigacijsku opremu i promijeni kurs kretanja broda.

Pročitajte i ovo Vili Beroš prvi letovi u travnju Prvih 100 ljudi počelo edukaciju za posadu hitne helikopterske službe: "Počinjemo graditi infrastrukturu za cjelovitu hitnu službu" Slika nije dostupna 'Nisu tražili golemu svotu novca' Zatražena otkupnina za ‘Arktičko more’

Kapetan i tri člana posade ruskoga teretnog broda Arctic Sea  još se nisu vratili u Moskvu nego su i dalje na brodu na pučini kod Zelenortskih Otoka, javila je agencija Interfax pozivajući se na Ministarstvo vanjskih poslova. Član istražnog tima rekao je agenciji Interfax da će posada biti puštena tek kad se dokaže da nisu imali nikakve veze s otmicom broda.

Arctic Sea nestao je nakon prolaska kroz kanal La Manche te se nije pojavio na svom odredištu 4. kolovoza, u alžirskoj luci Bejaia, već je pronađen u ponedjeljak pored rta Verde u Atlantskom oceanu. Međutim, malteške vlasti, u čijem je brod vlasništvu navele su kako brod zapravo nikad nije niti bio otet, no nisu obrazložile svoju tvrdnju. To podiglo sumnje u umiješanost ruskih sigurnosnih službi u 'aferu' nestanka broda. Europski dužnosnici navode kako su policije iz 22 zemlje sudjelovale u potrazi za brodom te kako će za iznošenje svih detalja biti potrebno i nekoliko tjedana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene