Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Ja sam američki musliman i umoran sam od raširene islamofobije koja se provodi u kampanji", rekao je Fatlelbab za Reuters.


Donald Trump može željeti zabraniti svim muslimanima ulaz u SAD, ali komičarski klub u Brooklynu poziva ih da besplatno posjete njihove predstave.

Vezani članci Američki ratni brod u Splitu - 3 U Split uplovio zapovjedni brod 6. flote SAD-a: ''Odnos Hrvatske i SAD-a je na visokom nivou, zajedničke aktivnosti će se nastaviti'' Joe Biden Odgovor na nasilno gušenje prosvjeda: Biden uvodi nove sankcije kubanskoj policiji, traži i određeno izvješće

Cilj je kluba ozbiljno poručiti što misli o Trumpovoj izjavi o zabrani ulaska u SAD za sve muslimane ali možda i pridobiti nove posjetitelje.

Dok Trump još uvijek nije rekao kako namjerava provjeravati je li tko musliman, komičarski klub The Experiment Comedy Gallery ima jednostavnu formulu: 1) okrenite se prema Meki, 2) izgovorite "Fatihu" 3) zabavljajte se cijelu noć besplatno.

Voditelj kluba Mo Fatlelbab, i sam stand up komičar, na ovaj način želi izraziti ogorčenost izjavom republikanskog kandidata za predsjednika Donalda Trumpa o zabrani ulaska u SAD za muslimane.

"Ja sam američki musliman i umoran sam od raširene islamofobije koja se provodi u kampanji", rekao je Fatlelbab za Reuters.

Fatlelbab je kazao: "Tražiti od nekoga da dokaže da je musliman, luda je ideja na samom početku". On ne očekuje da će mnogo ljudi biti sposobno izgovoriti početnu suru u Kuranu i dobiti slobodan ulaz u klub.

"Radije ću se suprotstaviti Trumpu i njegovu mentalitetu sada nego kad postane predsjednik", rekao je Fatlelbab. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook