Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gay is okay!

Portugal legalizira gay brakove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portugalski premijer Jose Socrates obranio je danas u parlamentu istospolne brakova u ime 'slobode, pravednosti, jednakosti i humanizma'.

Prema očekivanjima, portugalski parlament, u kojem većinu ima ljevica, trebao bi danas usvojiti prijedlog zakona koji priznaje istospolne brakove, no u takvim zajednicama neće biti dopušteno usvajanje djece. 'Ovim zakonom žele se ispraviti desetljeća nepravdi nanesenih homoseksualcima, rekao je Socrates, podsjetivši da je do 1982. homoseksualnost u Portugalu bila smatrana kaznenim djelom i kažnjiva zakonom. 'Usvajanje je druga stvar od braka jer se kod usvajanja ne radi samo o slobodnim odraslim osobama koje na to pristaju. Usvajanje je pravo djece', rekao je portugalski premijer. (Hina)

Pročitajte i ovo Kokain - 2 Podržao i dio struke Glavni grad jedne od najbogatijih europskih zemalja želi legalizirati kokain: "Konzumenti bi znali što kupuju, bilo bi sigurnije" Bolnica, ilustracija (Foto: Getty Images) Samo za svoje državljane Kao sedma na svijetu: Većinski katolička zemlja izglasala legalizaciju eutanazije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene