Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajuće brojke

Tijekom Mundijala poraslo obiteljsko nasilje u Engleskoj, nakon poraza od Hrvatske moguće još više slučajeva

Ilustracija: AFP
Ilustracija: AFP
Obiteljsko nasilje poraslo je tijekom nastupa Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, a poraz u polufinalu od Hrvatske vjerojatno će rezultirati još većim brojem slučajeva, objavila je u četvrtak vodeća britanska udruga za pomoć ženama žrtvama nasilja.

Broj žrtava koje je policija prijavila Nacionalnom centru za obiteljsko nasilje porastao je za petinu ovoga mjeseca tijekom kojeg je engleska reprezentacija ostvarivala najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima u posljednjih 28 godina, prije nego što je u srijedu izgubila od Hrvatske.

Pročitajte i ovo Policija traga za muškarcem Posjedovao oružje Splitska policija i dalje traga za nasilnikom Davorom Firićem: Dio je obitelji koja ima dugu povijest kršenja zakona Policija traga za muškarcem Split na nogama Tko je muškarac za kojim traga policija? Od ranije je poznat zbog obiteljskog nasilja, povezan s drogom, a poznati su mu i sinovi...

Centar je dosad u srpnju primio najmanje 3500 prijava za obiteljsko nasilje, 600 više od prosjeka.

Policija i aktivisti na to su upozorili i uoči prvenstva, budući da statistika pokazuje kako obiteljsko nasilje raste dok igra engleska izabrana vrsta.

"Nakon sinoćnjeg poraza, siguran sam da će nam se obraćati još više žena", rekao je čelnik centra Mark Groves.

"Tako značajno povećanje može se objasniti samo nečim jako specifičnim, a jedino specifično što se dogodilo je to da smo izgubili nogometnu utakmicu", dodao je.

Dosad najpreciznije istraživanje veze između Svjetskog nogometnog prvenstva i obiteljskog nasilja pokazalo je da su incidenti u Lancashireu na sjeveru Engleske porasli 38 posto kada je engleska reprezentacija izgubila, a 26 posto kada je dobila utakmicu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene