Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva kriza

POPULARNIJI NO IKAD Iako politički nestabilni, po pitanju turizma i dalje su broj jedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su banke otvorile svoja vrata, pitanje koje muči mnoge je da li je sigurno bukirati ljetovanje u Grčkoj?

Poznato je da su Britanci naroda koji rado posjećuje Grčku i njezine otoke, stoga je jedna britanska turistička agencija odlučila provesti istraživanje o sigurnosti odlaska u Grčku.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

Ono što su otkrili, iznenadilo je mnoge. Prema razultatima njihova istraživanja grčki turizam nije u padu, već raste i to za 2% u odnosu na prošlu godinu, piše Daily Mail. 

TOP 11 NAJPOŽELJNIJIH GRČKIH OTOKA Njihove cijene i dalje padaju

Razlog tome, smatraju stučnjaci, je taj da se grčki otoci na kojima mnogi ljetuju nalaze daleko od glavnog grada Atene i svih zbivanja koje su proteklih mjeseci zadesile Grčku i njezine građane.

Broj turista raste od samog početka godine, a turoperatori napominju kako je ove godine prodan rekordan broj 'last minute' ponuda.

Stručnjaci napominju kako je ovom porastu broja turista u Grčkoj pogodovao teroristički napad u Tunisu, poznatom turističkom odredištu, zbog kojeg su se mnogi odlučili svoj godišnji odmor provesti u Grčkoj, drugom najpoželjnijem mjestu za odmor.

Oko 300.000 turista je planiralo ovog ljeta provesti svoj godišnji odmor u Tunisu, no zbog terorističkog napada turističke agencije morale su potražiti alternativno rješenje. Iako politički nestabilna, Grčka je čini se ipak ostala poželjna. Pitanje koje se nameće je kako to da se nitko nije sjetio Hrvatske, pa umjesto Tunisa 300.000 turista poslao u Lijepu našu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene