Velike oluje popraćene tučom i grmljavinom poplavile su gradić Hohhot u sjevernom dijelu Kine. Od velike količine kiše, poplavljene su ceste i kuće.


U nedjelju, oko 16:00 sati po kineskom vremenu, nevrijeme je započelo tučom. Ljudi su pohrlili u zaklone, a tuča je bila veličine oraha. Desetak minuta kasnije, počela je padati kiša u ogromnim količinama te nije prestajala puna dva sata. Razina vode je zadnji puta bila toliko visoka prije 29 godina.

>> NAPORAN dan za spasioce: Spašavali kupače i surfere, teglili jedrilice

Vezani članci Poplavljena je Gradska tržnica u Rijeci - 3 Plima i kiša uzrokovale "atrakciju" u gradu: Ponovo poplavljeno područje riječke tržnice Jako nevrijeme s tučom uništilo krov Gradske vijećnice u Duga Resi - 2 Zbrajaju se posljedice snažnog nevremena: Na karlovačkom području letjeli krovovi, razbijeni automobili... U Istri vjetar obarao stabla, kiša poplavila prometnice

Na teren je poslana policija kako bi se uveo red na cestama, međutim, to je bila gotovo nemoguća misija. Voda je gotovo dosezala krovove automobila, a bila je potrebna evakuacija vozača i putnika. 

Meteorolozi predviđaju i sljedeću oluju koja bi se trebala dogoditi u sljedeća 24 sata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook