Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog ozlijeđenog prosvjednika

Ponovno sukob grčke policije i prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka policija u četvrtak je bacila suzavac na manju skupinu prosvjednika koji su bacali kamenje, a nekoliko tisuća ih je krenulo prema zgradi parlamenta u znak nezadovoljstva zbog teže ozljede nanesene jednome prosvjedniku tijekom demonstracija održanih u srijedu.

Novinar Reutersa koji se zatekao na mjestu događaja izvijestio je kako se manja skupina prosvjednika odvojila od povorke koju je činilo njih 3.000 i sukobila se s policajcima koji su ih rastjerali suzavcem. Prosvjednici su na policiju bacali kamenje i boce.

Tri grčka policajca suspendirana su, pošto je istragom i snimkom na internetskim stranicama potvrđeno da su se u srijedu brutalno odnosili prema jednome prosvjedniku. On je zbog teških ozljeda glave koje su mu nanesene palicom prebačen u bolnicu. Nakon operativnog zahvata, ozlijeđeni je demonstrant stabilno, izvijestili su iz bolnice.

Prema policijskom izvješću, u sukobu policajaca i prosvjednika u srijedu su ozlijeđena dvojica policajaca i 17 demonstranata. (Hina)

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene