Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljski predsjednik Lech Kaczynski hospitaliziran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski predsjednik Lech Kaczynski primljen je u bolnicu u ponedjeljak ujutro zbog pretraga, ali njegovo zdravstveno stanje nije ozbiljno i mogao bi biti pušten iz bolnice tijekom dana.

"Nakon pogoršanja njegova zdravstvena stanja, predsjednik Republike Lech Kaczynski prevezen je u bolnicu na pretrage", rečeno je u priopćenju Ureda predsjednika, kako prenosi agencija France Presse.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Slika nije dostupna VIDEO: Crne kutije ispitat će stručnjaci Pronađena tijela svih žrtava i predsjednika Kaczynskog

Po riječima glasnogovornika varšavske vojne bolnice Wojciecha Lubinskog, gdje je predsjednik hospitaliziran, Kaczynski (58) je slab i ima povišenu temperaturu.

"Postoje izgledi da napusti bolnicu još danas", rekao je Lubinski poljskoj državnoj televiziji, javila je agencija Reuters.

Poljski mediji nagađaju o zdravlju Kaczynskog otkako je preuzeo dužnost predsjednika 2005. zbog zdravstvenih razloga koji su ga natjerali da otkaže neke nastupe, ali je njegov ured opetovano nijekao da on ima zdravstvenih problema, navodi Reuters.

Očekuje se da će Poljska održati izbore krajem godine nakon što je predsjednikov brat blizanac, premijer Jaroslaw Kaczynski ljetos okončao klimavu koaliciju s dvije manje stranke.

Parlament će ovoga tjedna glasovati da skrati svoj mandat i utre put za izvanredne izbore. Izbori će se najvjerojatnije održati 21. listopada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene