Ilustracija: AFP
Ilustracija: AFP

Sedamnaestogodišnjak je umro od teških ozljeda pošto je u njega pucala policija u Chicagu u subotu navečer, doznaje se u nedjelju od službenih izvora.


"Maloljetnik je pokušao pobjeći tijekom prometne kontrole. Policajac koji ga je pokušao sustići pucao je u njega. Mladić je poslije umro", piše u priopćenju civilnog ureda za istrage slučajeva u koje je umiješana čikaška policija.

Vezani članci New Orleans, ilustracija Zašto je u New Orleansu dva puta više mrtvih nego u New Yorku? "Jug SAD-a bit će teško pogođen" Pucnjava u Daytonu (Foto: AFP) Krvavi pohod u SAD-u: Otkriven identitet ubojice iz Daytona, među žrtvama je i njegova sestra

Istražitelji tog ureda su pregledali "sve raspoložive snimke" i nastavljaju saslušavati svjedoke kako bi utvrdili okolnosti nesreće, dodaje ured.

Američki mediji pišu da je žrtva Michael Elam (17).

Nešto ranije čikaška policija je objavila da je njezin pripadnik pucao u osumnjičenika u "oružanom sukobu" u subotu oko 20,30 sati i da je osoba prevezena u bolnicu "u kritičnom stanju".

Policija Chicaga, trećeg po veličini američkog grada, optuživana je zadnjih godina za više propusta.

Godine 2014. bijeli policajac je sa šesnaest hitaca ustrijelio Laquana McDonalda, 17-godišnjeg crnca naoružanog nožem koji je bio podalje od njega. Policajac Jason Van Dyke je u siječnju osuđen na gotovo sedam godina zatvora zbog ubojstva.

Kasnija objava videosnimke 2015. o pogibiji mladića razbjesnila je stanovnike i potaknula višemjesečne prosvjede.

Savezna istraga je poslije utvrdila da su policijske zlouporabe bile česte u tom gradu pogođenom nasiljem i krijumčarenjem droge. (Hina)