Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je bježao najtraženiji terorist

'Jeste li uzimali drogu? Nije to dobro, ali danas nam to nije prioritet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bruxellesu je, nakon dvodnevnih racija, uhićeno pet osoba povezanih s napadom u Parizu. Policija je upala u kuće u Dansaertu, mondenoj četvrti Bruxellesa, i uhitila trojicu muškaraca, dok je u četvrti Laeken, sjevernom dijelu grada, privela još dvojicu.

Najtraženijeg čovjeka u Europi, terorista Islamske države i napadača iz Pariza Salaha Abdeslama, policija je zaustavila i pustila tri puta dok je bježao iz Francuske.

Otkrio je to njegov prijatelj iz Belgije, koji ga je dovezao u Bruxelles nakon što je ovaj sudjelovao u pokolju u kojem je ubijeno 130 a ranjeno više od 300 ljudi. Istražitelji su do sada imali informaciju da je automobil u kojem je bio Abdeslam zaustavljen samo jednom.

Hamza Attou, koji je optužen za pomaganje u terorističkom činu, kazao je da su prvi susret s policijom imali kada ih je policajac pitao 'jeste li uzimali drogu'. Naime, treći muškarac iz automobila kojim se Abdeslam kretao prema Belgiji, Mohamed Amri, stajao je vani i pušio joint dok je napadač sjedio u autu. Prema izjavi vozača, Attoua, policajac im je samo kazao kako 'droga nije dobra, ali da danas to nije prioritet', očito misleći na posao koji je policija imala zbog napada u Parizu.

Druga dva puta kada je njihov automobil zaustavila policija tražili su ih da pokažu dokumente nakon čega su ih pustili dalje. Abdeslam navodno nije ni pokušao sakriti svoj identitet te je policiji dao svoju pravu adresu u predgrađu Bruxellesa, Molenbeeku, piše RT.

AFP pak javlja kako su Attou i Amri u Parizu zatekli Abdeslama prilično uzrujanog i nervoznog te im je zaprijetio da ga voze u Bruxelles ili će njihov automobil dignuti u zrak.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Slika nije dostupna "Vjerojatno ubijen" Međunarodna koalicija u akciji: Zračni napad na francuskog džihadista

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene